Hem yerel hem de küresel yatırımcılardan yoğun ilgi çeken Türkiye’de bireysel ve kurumsal müşteriler, sofistike yatırım çözümlerine ihtiyaç duyuyor.
Türkiye’deki yasal düzenlemeler, yatırım fonlarının kuruluşunu ve büyümesini destekler niteliktedir. 2020 yılında açıklanan 250 milyon TL’lik Bölgesel Kalkınma Fonu ile de yeni fonlar kurulmasının yolu açılmıştır. Yine aynı yıl, Türkiye’de 166 milyar TL’yi aşkın hacme sahip fon işlem görmüştür.
Küresel çalkantılara rağmen 2020’de gayrimenkul yatırım fonlarına ilgi artarak sürmüş, gayrimenkul yatırım ortaklıklarının pazar büyüklüğü 58 milyar liraya ulaşmıştır. Gayrimenkul yatırım ortaklıkları endeksi 2020'de yüzde 60, son iki yılda ise yüzde 106 büyümüştür.
Öte yandan, girişim yatırımları yüzde 35 artarak 143 milyon dolar büyüklüğe ulaşmış, 2021’in ilk çeyreğinde ise 509 milyon gerçekleşerek rekor kırmıştır. Türkiye, fikir aşamasında girişimcileri de büyük teşviklerle destekliyor. 2020 yılında 531 girişim fikir aşamasında toplamda 48 milyon TL destek sağlanmıştır.
Eşsiz coğrafi konumu ile aynı zaman dilimi içinde Asya, Avrupa ve Amerika piyasalarında işlem gerçekleştirme imkanı sunan İstanbul, üç havalimanı ile müşteriler için de yüksek erişilebilirliğe sahiptir. Tüm bu faktörler, İstanbul'u finans alanında doğal bir merkez haline getiriyor.
İFM bünyesinde yer alan köklü yasal ve düzenleyici yapılar, yatırımların güvenliğini sağlayan gerekli denetim ve gözetim mekanizmaları ile hız ve verimliliği bir arada sunuyor. Finansal hizmetler ekosisteminin kalbinin attığı İFM, özel şirketlerin veya kurumsal müşterilerin yatırım ortaklıkları, hisse senetleri, tahvilleri alım satımı da dahil olmak üzere her çeşit fonun geliştirilmesi, alokasyonu ve yönetimi için ideal bir platform sağlıyor.