İstanbul Finans Merkezi, Türkiye’de İlk Eser Sözleşmesine Dayalı Yeşil Kira Sertifikası İhracını Tamamladı

İnşa sürecinden itibaren sürdürülebilirlik esaslarına dayalı bir yöntem izlenen İstanbul Finans Merkezinde (İFM), teknolojik sistemlerle donatılan binaların aynı zamanda uluslararası alanda kabul görmüş yeşil bina sertifikalarına uygun şekilde inşa edilmesi planlanmıştır.

Bu kapsamda İFM için 2021 yılında Türkiye’nin ilk “Eser Sözleşmesine Dayalı Yeşil Kira Sertifikası İhracı” yoluyla fon sağlanmıştır. İhraçtan elde edilen gelir, yeşil binaların yapım sürecinden, işletme dönemine kadar her aşamasında çevreye karşı oluşacak olumsuz etkileri azaltmak amacıyla kullanılmıştır.

İnşa sürecinin sonunda fonun amacına uygun kullanıldığı bağımsız denetim kuruluşları tarafından incelenerek “İstanbul Finans Merkezi Yeşil Kira Sertifikası Fon Kullanımı ve Etki Değerlendirme Raporu” hazırlanmıştır. Bu ihraçtan elde edilen gelirin, yeşil binaların yapım sürecinden, işletme dönemine kadar her aşamasında çevreye olan olumsuz etkileri azaltmak amacıyla kullanıldığı hazırlanan raporla onaylanmıştır.

24 Aralık 2021 tarihinde Türk finans sisteminde ilk olarak kabul edilen fonun vade tarihi olan 22 Aralık 2023’te geri ödenmesiyle süreç başarıyla tamamlanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 Yeşil Kira Sertifikası